Kombi prevoz robe i selidbe kamionom

Kao što je i prevoz putnika kombijem našao svoje mesto u borbi sa autobuskim prevozom, tako je i kombi prevoz robe našao svoje klijente i odneo pobedu u prevozu po gradu u odnosu na svog konkurenta kaminoski prevoz. Udobnost kombija je prva stavka koja je najvažnija za prevoz putnika.

Zašto je kombi prevoz popularniji i razvijeniji od kamionskog prevoz u gradu. Kamioni su glomazni i ne mogu da se kreću po užem centru grada. Veliki su potrošači, pa je prevoz sa njima skuplji. Nije lako ni vršiti utovar u njih, lakše je natovariti robu u kombi. Kombi je zaštićeniji, lakši je za prevoz robe, otvore se vrata i to je to. Kamion ako ima ceradu, treba da se skida da se namešta ima mnogo više maltretiranja u poslu. Problem parkiranja je takođe prisutan, skoro svugde je zabranjeno parkiranje kamiona po gradu i ograničenja po vremenskim zonama i za kretanje.kombi prevoz robe

Kombi prevoz je elegantniji i brži, ali recimo pojavili su se sada mali kamioni koji imaju nosivost veću od kombija i imaju zaštićenu unutrašnjost, pa su pogodni za transport, a najviše za selidbe. Bolji su za selidbe kamionom od selidbi kombijem, jer za selidbe mali kamion  ima mogućnost da u njega stane više stvari i ima veći i lakši prostor za utovar. Kamioni sa pokretnom utovarnom rampom su fenomenalni za selidbe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.